Radio "Baltkom" ēterā Valsts Valodas centra direktores vietniece Ingrīda Bērziņa informēja, ka Rīgas Pļavnieku pamatskolas arābu valodā iztulkotie iekšējās kārtības noteikumi nav pārkāpums. 


VVC direktores vietniece Ingrīda Bērziņa teica, ka jautājumi, kas ietverti iekšējās kārtības noteikumos ir ļoti svarīgi un attiecas uz skolēnu drošību, un šīs darbības ir paredzētas Ministru Kabineta noteikumos.

"Tas atbilst Ministru kabineta 2005. gada 15. februāra noteikumu Nr. 130 “Noteikumi par valodu lietošanu informācijā” 2.3. apakšpunktam, kas noteic, ka līdztekus valsts valodai valsts un pašvaldības institūcijas var lietot svešvalodu, sniedzot publisku informāciju sabiedrībai pieejamās vietās, ja šī informācija ir saistīta ar drošības apsvērumiem," pauda VVC.

Bērziņa piebilda, ka valsts un pašvaldības institūtiem ir tiesības izvietot informāciju jebkurā svešvalodā, tostarp arī arābu valodā. Galvenais, lai šīs publiski pieejamās informācijas teksts latviešu valodā pēc satura un formas nebūtu mazāks nekā jebkurā citā valodā.

Rīgas Pļavnieku pamatskolā pašreiz mācās 666 bērni, kuru vidū 11 ir no Sīrijas un Tadžikistānas imigrantu ģimenēm.

mixnews.lv