Maijā valdības dienaskārtībā atkal varētu nonākt jautājums par telekomunikāciju uzņēmumu, “LMT” un “Lattelecom”,  iespējamu apvienošanu. Valdības nolīgtais konsultants KPMG Baltija ir izstrādājis stratēģiju valsts rīcībai ar abu telekompāniju akcijām, kuru kopējo vērtību lēš ap 900 miljoniem eiro. Piedāvāti vairāki rīcības scenāriji, to vidū – arī uzņēmumu apvienošana un pārdošana, atsaucoties uz TV3 ziņām, informē Skaties.lv.


Pērn Māra Kučinska valdība nespēja izšķirties, ko darīt ar vienu no valsts vērtīgākajiem aktīviem – “LMT” un “Lattelecom” kapitāldaļām, tāpēc tika nolīgts konsultants KPMG Latvija, lai saņemtu padomu, ko ar akcijām, kuru vērtība iepriekš lēsta ap 900 miljoniem eiro, darīt.

“Ir gatavs piedāvājums. Es sākšu politiskās konsultācijas ar koalīcijas partneriem un ekspertiem vai piedāvātais risinājums ir Latvijai izdevīgs,” teic ekonomikas ministrs.

Konsultants piedāvā vairākus alternatīvus rīcības modeļus. Pēc Ašeradena teiktā, ministrija izvēlējusies vienu, tā saukto A scenāriju. Ko tas paredz, netiek atklāts, taču neoficiāli izskan, ka valdība varētu apsvērt abu uzņēmumu apvienošanu. “Viens no risinājumiem ir uzņēmums apvienot, bet tie scenāriji ir vairāki. Valdībai būs iespējas izvēlēties,” saka Privatizācijas aģentūras vadītājs Vladimirs Loginovs.

Valdības lēmumu ar nepacietību gaida arī abu uzņēmumu privātais akcionārs, zviedru koncerns “Telia Sonera”, kurš izteicis gatavību vērtīgo aktīvu iegādāties, vai arī pārdot valstij, ja spētu vienoties par cenu. Jāpiebilst, ka pārdodot “LMT” un “Lattelecom” akcijas, ienākumi valsts budžeta būtu pietiekami, lai varētu īstenot vairākas iesāktās reformas, tostarp nodokļu un veselības laukā.

skaties.lv