Turpmākajās dienās laika apstākļus Latvijā turpinās noteikt anticiklons, līdz ar to mākoņu būs maz un nokrišņi nav gaidāmi, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.


Vējš būs lēns līdz mērens un pūtīs no ziemeļu puses. Lai gan gaisa temperatūra kopumā pakāpeniski paaugstināsies, tomēr vēl vietām nakts stundās termometra stabiņš noslīdēs zem nulles atzīmes. Savukārt dienas laikā saule gaisu iesildīs līdz +10..+15 grādiem, vien Kurzemē līča piekrastē atsevišķās dienās pieturēsies nedaudz vēsāks laiks.

Nedēļas nogalē anticiklons pakāpeniski atkāpsies uz rietumiem, bet virs Krievijas ziemeļrietumiem aktivizēsies ciklons. Tā ietekmē Latvijā palielināsies mākoņu daudzums, un nākamās nedēļas sākumā brīžiem gaidāmi arī nokrišņi un vēja pastiprināšanās. Saistībā ar šo ciklonu Latvijā ieplūdīs aukstāka gaisa masa, līdz ar to gaisa temperatūra atkal pazemināsies. Naktīs tā daudz nemainīsies un būs -1..+4 grādi, bet dienās šīs nedēļas beigās un nākamās nedēļas sākumā gaisa temperatūra pazemināsies līdz +6..+10 grādiem.

leta.lv